„NE KAŽE SE ZAJEDNIČKI, NEGO DRŽAVNI NIVO…“: Burne reakcije na društvenim mrežama, a onda je Dodik ukinuo komentare…

Nakon Dodikove objave uslijedile su burne reakcije, no onaj ko je zadužen za njegov Twitter profil, ubrzo je ukinuo mogućnost komentiranja.

  • Vijesti

  • 25. Jul. 2023  25. Jul. 2023

  • 3

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon sastanka vladajuće koalicija na državnom nivou.

Naime, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i lider SNSD-a Milorad Dodik, koristi svaku priliku kako bi negirao državu Bosnu i Hercegovinu, koristeći termin „zajedničke institucije“ i „srpski član Predsjedništva BiH“, iako je zakon jasan po tom pitanju i postoje samo "državne institucije" i "član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda".

Nakon Dodikove objave uslijedile su burne reakcije, no onaj ko je zadužen za Dodikov Twitter profil, ubrzo je ukinuo mogućnost komentiranja.

-Na sastanku političkih lidera stranaka partnera u vlasti na zajedničkom nivou dogovoreno je da će 22. augusta biti održana sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH na kojoj će biti doneseni važni zakoni i da će do tada biti popunjen i Savjet ministara. Izlazimo iz perioda velike galame i imamo dogovor. Biće formirane i radne grupe u pogledu svih segmenata pravosuđa, koje će imati zadatak da predlože nova zakonska rješenja, poručio je Dodik na Twitteru sinoć nakon sastanka u Sarajevu.

Nešto ranije Dodik je po uzoru na strateškog partnera Dragana Čovića održao sastanak sa ambasadorima i generalnim konzulima BiH srpske nacionalnosti, nakon čega su uslijedile reakcije, ali su i ovoga puta komentari ubrzo onemogućeni.

-Zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović razgovarao sam s novoimenovanim ambasadorima i generalnim konzulima BiH iz Republike Srpske.

Upoznali smo ih o složenosti aktuelne situacije, različitim mehanizmima pritisaka i pokušajima delegitimizacije Srpske.

Uvjeren sam da će srpske diplomate zastupati interese i spoljnopolitičke stavove Republike Srpske u skladu s izvornim postulatima Dejtonskog sporazuma, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...