HELEZ IZBEZUMIO ŽUPLJANINA: „Ponaša se kao lokalni kabadahija, pokušava da se pozicionira kao novi jastreb…“

Prokomentirao je i najave da bi predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i direktor Službenog glasnika Miloš Lukić mogli biti uhapšeni.

  • Politika

  • 25. Jul. 2023  25. Jul. 2023

  • 8

-Izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza nisu primjerene i on se ponaša kao lokalni kabadahija, kazao je dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu u Banjaluci Slobodan Župljanin.

-Zaboravio je da u Oružanim snagama BiH postoji i srpska i hrvatska komponenta. I kada bi izdao bilo kakvo naređenje Oružanim snagama, pitanje je šta bi se desilo i ko bi ga poslušao. Helez pokušava da se pozicionira kao novi jastreb u sarajevskoj politici. Ovakve izjave udaljiće BiH od nekog napretka, mnogo više nego bilo koja reakcija iz Srpske, kazao je za RTRS Župljanin, inače član Socijalističke partije.

-Iz Evrope i svijeta, pa i Evropske unije dolaze potpuno drugačije poruke. Republika Srpska jeste znak jednakosti između slobode, ravnopravnosti i jednakosti, rekao je Župljanin.

Prokomentirao je i najave da bi predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i direktor Službenog glasnika Miloš Lukić mogli biti uhapšeni.

-Nije moguće da neko privede Dodika i Lukića. Onaj ko radi svoj posao ne može biti sankcionisan. Ovdje nije stvar pojedinca, već institucija, bilo ko da ih zamjeni, odluke će biti iste, jer iza njih stoje institucije Republike Srpske i srpski narod u velikoj većini, kazao je Župljanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...