NEVJEROVATNE TVRDNJE BANJALUČKOG DEKANA SLOBODANA ŽUPLJANINA: "Upoznaćemo BRICS o tome ko u BiH pravi probleme, jer se oni sada bore protiv imperijalističke i kolonizatorske politike"

On je naveo da se Srbi i RS optužuju da urušavaju Dejtonski sporazum, a u stvari Srbi i Srpska se najviše zalažu za taj sporazum i njegovu doslovnu primjenu.

  • Politika

  • 12. Nov. 2023  12. Nov. 2023

  • 4

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin ocijenio je da je veoma važno da se što više adresa u svijetu upozna sa situacijom u BiH i da će neke od njih ozbiljno shvatiti i vidjeti ko predstavlja problem.

Nakon što su predstavnici RS u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine uputili pismo Evropskom parlamentu, te Senati i Kongresu SAD kako bi ih upoznali o situaciji u Bosni i Hercegovini, Župljanin je rekao da je dobro i pozitivno to što je data precizna i široka informacija o stanju u BiH.

"Sasvim je sigurno da će to neke adrese ozbiljno shvatiti i vidjeti ko u BiH predstavlja problem", rekao je Župljanin.

Prema njegovim riječima, o situaciiji u BiH treba upoznavati sve relavantne faktore u svijetu, posabno one zemlje koje su se pokazale kao prijateljske prema Bosni i Hercegovini, odnosno RS.

"Posebno je interesantno da se o stanju u Bosni i Hercegovini upoznaju zemlje koje sada predstavljaju veliki pokret koji će da uruši sadašnji kolonijalni i imperijalistički sistem. Zato je upoznavanje zemalja BRICS-a bitno radi šireg sticanja uvida u stanje u BiH", naglasio je Župljanin.

On je konstatovao da 28 godina od postizanja međunarodnog ugovora situacija u BiH nije zadovoljavajuće iz razloga što postoje snage koje od početka nisu željele prihvatiti takav sporazum i intezivno rade na njegovoj devastaciji.

"Devastacijom Dejtonskog sporazuma vrši se i devastacija same BiH, jer svaka BiH osim one dogovorene u Dejtonu je nemoguća", naglasio je Župljanin.

On je naveo da se Srbi i RS optužuju da urušavaju Dejtonski sporazum, a u stvari Srbi i Srpska se najviše zalažu za taj sporazum i njegovu doslovnu primjenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...