OČI ŠIROM OTVORENE: Njemačka policija upozorava turiste koji rezerviraju godišnji odmor u Hrvatskoj...

Najam apartmana “odvijao se putem chat providera i e-maila“.

  • Hronika

  • 31. Jul. 2023  

  • 1

Policija iz njemačkog Kemptena upozorava turiste koji rezerviraju godišnji odmor u Hrvatskoj da pripaze na lažne web stranice koje nude smještaja na Jadranskoj obali.

Kao upozorenje navode primjer dviju obitelji iz Allgäua koje su trebale ovih dana uživati u odmor u Hrvatskoj u “odličnom apartmanu po razumnoj cijeni“.

No, sve se pretvorilo u fijasko. Jedna od obitelji je novac za apartman uplatile posredstvom lažne web stranice koja je napravljena tako da “sliči na web stranicu renomiranog pružatelja usluga“.

Kako je saopćila policija, prvi kontakt s “stanodavcem u Hrvatskoj” ostvarili su putem oglasa na internetu. Najam apartmana “odvijao se putem chat providera i e-maila“.

Od obitelji se tražilo da plate polovicu iznosa najma. Jedna je obitelj uplatila troznamenkasti iznos.

Druga obitelj je srećom na vrijeme prepoznala lažnu ponudu i nije platila traženu najamninu unaprijed.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...