U RUSIJI DOTAKNULI DNO: Putin najavio da će se zvaničnici uskoro moći voziti samo u…

Posljedica je to sulude agresije na Ukrajini, koja svakodnevno odnosi nove živote.

  • Auto

  • 05. Avg. 2023  

  • 0

Automobili marke Mercedes, koji se među zaposlenicima Kremlja smatraju statusnim simbolom, vjerovatno će uskoro otići u povijest jer je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je da svi dužnosnici u zemlji smiju putovati samo vozilima ruske proizvodnje.

Posljedica je to sulude agresije na Ukrajini, koja svakodnevno odnosi nove živote.

O novoj praksi svjedoči audio snimka sastanka šefa države s predstavnicima automobilske industrije koju je objavio Telegram kanal Vy sluzhali Mayak.

-Možda će to značiti malo manje pompe, rekao je Vladimir Putin. Tako bi trebalo podržati domaće marke.

Putina voze u Aurus Senatu, svojevrsnoj ruskoj kopiji Rolls-Roycea. Cijena blindirane verzije je viša od milion eura. No smatra se da je Putinov automobil još skuplji jer ima više razine zaštite. Ostali dužnosnici, pogotovo oni niži, neće imati na raspolagnju takav luskuz. Oni će voziti jeftinije modele, poput raznih Lada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...