NEDELJKO ČUBRILOVIĆ UZBURKAO JAVNOST: „Obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pokazuje kakve su ambicije i želje Srbije..“

-Bilo bi dobro da se u BiH, Srbija prihvati kao partner koji ima dobru želju da pomogne, rekao je Nedeljko Čubrilović.

  • Politika

  • 05. Avg. 2023  05. Avg. 2023

  • 7

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske komenntirao je u programu RTRS-a jučerašnji skup u Prijedoru.

-Infrastrukturni projekti su izuzetno važni za regionalno povezivanje, te Republika Srpska sa svoje strane čini sve da poveže Srbiju sa Republikom Srpskom što kvalitetnijom putnom infrastrukturom, rekao je Čubrilović. 

-Republika Srbija privržena je završetku projekata, te da se zajednički infrastrukturni projekti odvijaju planiranom dinamikom.

Bilo bi dobro da se u BiH, Srbija prihvati kao partner koji ima dobru želju da pomogne, rekao je Nedeljko Čubrilović.

-To su više puta pokazali i to nije sporno, Na kraju to pokazuje i jučerašnje obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kakve su ambicije i kakve su želje Srbije, rekao je Čubrilović, te dodao da se u FBIH sve želi protumačiti na neki drugi način.

-Niko sa strane bošnjačke zvanične politike nema dobre namjere da to prihvati kao takvo, nego žele da stvaraju neke komfliktne situacije koje nikome nisu potrebne, rekao je Čubrilović.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u histeričnom nastupu pred građanima Prijedora govorio je kako današnja djeca u Srbiji znaju sve o Jasenovcu i „Oluji“.

Vučić je, samo nekoliko kilometara udaljen od masovne grobnice Tomašica, spominjao rodno mjesto svoga oca – selo Čipuljiće kraj Bugojna, kazao da su svi oni pod sankcijama dobrodošli u Srbiju, a prije toga pozdravio je policiju RS-a sa srpskim nacionalističkim pozdravom „Pomoz Bog, junaci“.

Na dočeku predsjednika Srbije u Banjoj Luci nije bilo obilježja BiH. Vučića je dočekao predsjednik RS-a Milorad Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...