VUČIĆEV LOBISTA RICHARD GRENELL: "Joe Biden i EU krivi za haos na Kosovu, u vrijeme Donalda Trumpa razmatrano povlačenje KFOR-a"

Prema njegovim riječima, napredak je bio toliki da se sa Beogradom i Prištinom razgovaralo i o povlačenju NATO sa Kosova.

  • Regija

  • 06. Avg. 2023  07. Avg. 2023

  • 1

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograd i Prištine Richard Grenell izjavio je danas da su odnosi Srbije i Kosova bili mnogo bolji u vrijeme kada je predsjednik SAD bio Donald Tramp, da se tada sa Beogradom i Prištinom pregovoralo o povlačenju NATO sa Kosova, kao i o ukidanju Haškog suda.

U intervjuu za Real American Voice, Grenell je za trenutnu situaciju na Kosovu optužio sadašnjeg predsjednika SAD Joe Bidena i Evropsku uniju.

Prema njegovim riječima, kada je predsjednik SAD bio Trump, pregovarana su četiri sporazuma između Prištine i Beograda, a, kako je rekao, posljednji posao je bio veliki i smatralo se da će doći do ekonomske normalizacije.

Prema njegovim riječima, napredak je bio toliki da se sa Beogradom i Prištinom razgovaralo i o povlačenju NATO sa Kosova.

Onda je, navodi Grenell, došao tim predsjednika Joea Bidena i odlučio da Evropljani budu na čelu dijaloga.

"Dakle, za posljednje tri godine Evropljani su odgovorni i ono što sada vidimo je haos, nasilje i rat", smatra Grenell.

Navodi i da je jedna od tačaka o kojima je pregovarao da se ukine Sud u Hagu, a da je prethodni tužilac, koji je tu dužnost obavljao prije Jacka Smitha rekao da se krivična gonjenja obustave jer je prošlo 20 godina i ne može da smisli ubjedljiv slučaj da bilo koga tuži.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...