DODIK POBJESNIO ZBOG BEĆIROVIĆA: Zaprijetio mu i "otpuštanjem" iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine

"Bećirović bi trebalo da zna da kako je izveden na nivo Bosne i Hercegovine, tako će sa njega biti i otpušten", rekao je Dodik.

  • Politika

  • 09. Avg. 2023  

  • 12

"Koliki suverenitet Bosna i Hercegovina ima Bećirović najbolje može da vidi sam na sebi", napisao je Dodik

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Rs, ponovo se oglasio na društvenim mrežama gdje je opet spominjao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića.

Sada je lider SNSD-a Bećiroviću zaprijetio da će biti “otpušten iz Predsjedništva BiH”.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

"Koliki suverenitet Bosna i Hercegovina ima Bećirović najbolje može da vidi sam na sebi. On je izveden na nivo Bosne i Hercegovine iz entitetskog suvereniteta, odnosno bošnjačkog naroda, kao što sam i ja bio izveden iz suvereniteta RS dok sam bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

On je samo jedna trećina Predsjedništva BiH i učestvuje u donošenju odluka sa druga dva člana tog istog Predsjedništva, a oni su dobili legitimitet naroda kojem pripadaju.

Dakle, on je jedna trećina i djeluje na taj način. Pokušava da se izdigne u cijelo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, ali je očigledno da svaki dan opominjem da nije tako i da ne može biti tako.

Bećirović bi trebalo da zna da kako je izveden na nivo Bosne i Hercegovine, tako će sa njega biti i otpušten, rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...