BURNO U SUSJEDSTVU: Pobješnjeli turisti bacali ležaljke u more, komunalni redari u akciji…

Plažni rekviziti na sve strane, a ponekad i prazne ležaljke zauzimaju mjesto.

  • Regija

  • 10. Avg. 2023  

  • 0

Put do plaže zna biti popločan ležaljkama, a odmor se pretvori u pravi proboj da bi stigli do mora. Plažni rekviziti na sve strane, a ponekad i prazne ležaljke zauzimaju mjesto.

“To je žalosno što su prazne i niko ih ne uzima. I onda se moramo gurati a ne smijemo skloniti", žali se Anita iz Njemačke.

Na pitanje zna li da ih može skloniti, odgovorila je da ne smije te da su im tako rekli oni koji ih iznajmljuju.

“Ima mjesta za staviti ručnik, ali ako se stavi ručnik onda doslovice ljudi s motkom moraju preskakati jedni preko drugih da bi došli do mora", kaže za RTL Mario iz Zagreba.

Mate iz Bosne i Hercegovine ističe da nema ništa protiv ležaljki, ali da je ovo pretjerano. “Niti imate pristup da možete normalno ući u vodu, sve je zatvoreno. Uvijek dolazi do diskusija, svađa, previše je. Grad treba napraviti nešto da se bar to u velikom postotku smanji", dodaje.

Na pet kilometra plaže u Baškoj Vodi više je od 100 koncesionara. U Baškoj Vodi je više od 2.000 ležaljki pa nije ni čudo da su jedna kraj druge. No načelnik tvrdi da osim pokojeg incidenta nikavih problema nema.

No, upravo je ovdje pobješnjeli turist bacio ležaljku u more jer se našla na njegovom ručniku. Komunalni redar Baške vode, Mario Pejković, kaže da koncesionera kazne novčane ako bude nekih problema, a gostima izađu u susret.

“Čak je nedavno bila situacija gdje se načelnik osobno ispričao gostu kad je bilo problema i riješila se situacija", priznaje.

Mjesto do Baške Vode su Brela gdje se posljednih 10 godina smanjio broj ležaljki za 15 posto. “Imamo ukupno 25 koncesionara sa 400 ležaljki i tendencija je je svake godine smanjujemo taj broj", poručuje načelnik Općine Brela Stipe Ursić.

Već prije osam sati komunalni redari u Brelima obiđu sve plaže jer poslaganih ležaljki ne smije biti. "Imamo redare koji kontroliraju duž cijelih šest kilometar obale i dosad nismo imali većih problema", objašnjava voditelj redara u Brelima Dragan Bolović.

Načelnik Općine Brela naglašava da je zabranjeno slaganje ležaljki. "Ležaljke se preuzimaju na jednom mjestu, onda koncesionar stavlja na lokaciju koju gost priželjkuje", kaže Ursić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...