SAVEZE, STIDI SE – SLUGA SI POLITIKE: Kako je sudija Njegomirović odlukama umalo upropastio veliki nogometni spektakl na Grbavici…

Stoga i ne čudi da je s tribina Grbavice iz grla 11.000 navijača odzvanjalo „Saveze, stidi se, sluga si politike“!

  • Sport

  • 13. Avg. 2023  13. Avg. 2023

  • 1

Željezničar je na Grbavici savladao Borac sa 2:0, a nakon meča medijima se obratio Nermin Bašić.

-Čestitke mojim igračima, bitna tri boda, ali veseli me više od toga način na koji smo došli do toga. Čestitke momcima, poslije Evrope smo uspjeli prenijeti nogometnu strast na ligu i pobijedili Borac. Puno smo se istrošili do 70. minute, mislim da smo mogli i u prvom poluvremenu dati jedan gol.

-Unijela se nervoza u finišu, zatvorili smo utakmicu, mislim da je ovo najdopadljivija utakmica Želje pod mojim vodstvo. Zahvaljujem se navijačima, drago mi je zbog njih da su vidjeli pravi nogomet čemu težimo. Ne bih dalje analizirao, imamo težak rad, vidjećemo šta će biti, ali bitno je da se nešto vidi na terenu. Meni je bitno da pobijedim, ali i da se nešto vidi na terenu.

-Ima uvijek nešto čime sam nezadovoljan, volio bih visoki presing da radimo bolje i da brže prenosimo loptu u zadnju trećinu, no to su stvari koje treba raditi i ponavljati. Da uspiješ na Grbavici da igraš i u posljednjih deset minuta kada protivnik ima loptu. Imamo prostora za napredak, radimo puno stvari, neke ‘‘nalegnu‘‘ danas-sutra, neke nikad. Čestitke publici, mislim da je Željo danas bio Željo.

Ono što Bašić ne bi analizirao, jer bi ga to skupu koštalo, je sramno suđenje.

Naime, istinski nogometni spektakl na prepunoj Grbavici umalo je upropastio sudija Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Ništa bolji nisu bili ni pomoćnici Damir Lazić (Brčko) i Mirza Demir (Kakanj), dok je četvrti sudija Dražen Marić iz Bijeljine.

Njegomirović je od početka, pa do samog kraja utakmice tendencioznim odlukama pokušavao pomoći gostima iz Banje Luke. Pa tako ni on, a ni njegovi pomoćnici na svega nekoliko metara udaljenosti „nisu vidjeli“ prekršaj za crveni karton kada je, nakon udarca laktom u glavu krvav na travi završio nogometaš Željezničara Ćosić. Ćosić je utakmicu nastavio igrati bez izbijenog zuba, a Njegomirović je nastavio svaki kontakt s igračima Borca svirati kao prekršaj, usput domaće „nagradivši“ i s tri žuta kartona.

Zanimljivo je da je takav kriterij Njegomirović imao sve do sudačke nadoknade. Kada mu je, valjda, bilo jasno da će Borac poražen napustiti Grbavicu, odlučio je svirati i čak dva prekršaja u korist domaćih. Sramotno suđenje na Grbavici još je jedan dokaz katastrofanle politike Nogometnog saveza BiH, a ne treba zaboraviti ni činjenicu da je predsjednik NSBiH Vico Zeljković donedavno bio i predsjednik FK Borac.

Stoga i ne čudi da je s tribina Grbavice iz grla 11.000 navijača odzvanjalo „Saveze, stidi se, sluga si politike“!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...