UGLEDNI SVJETSKI MEDIJI PIŠU O SARAJEVU: "Najnovije poglavlje u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi irske rock legende s gradom..."

Variety podsjeća da se Bono pojavio na Sarajevo film festivalu i prije dvije godine, kada je predstavio restauriranu verziju Wendersovog filma ‘Hotel od milion dolara’.

  • Kultura

  • 13. Avg. 2023  

  • 0

Sarajevski filmski festival otvoren je u petak navečer filmom Kiss the Future režisera Nenada Čičin-Šaina o dugoj historiji odnosa slavnog irskog benda U2 sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Frontmen grupe Bono Vox i gitarista Edge obradovali su publiku svojim prisustvom, a nakon projekcije u prepunom Metalcu, Bono je prisutnima poklonio par minuta čarolije.

Mnogi svjetski mediji objavili su video slavnog pjevača kako pred sarajevskom publikom izvodi klasik Boba Marleya ‘Redemption Song’, pjesmu za koju je, kako piše magazin Rolling Stone, Bono priznao da se radi o jednoj od 60 pjesama koje su mu spasile život.

Legendarni pjevač je izašao na pozornicu nakon emotivne projekcije filma u pratnji Edgea i njihovih supruga, Ali Hewson i Morleigh Steinberg, zajedno s modelom i aktivisticom Christy Turlington i CNN-ove reporterke Christiane Amanpour.

“Nakon što je uzeo mikrofon pred zapanjenom i oduševljenom publikom, Bono je otpjevao uvodne taktove Marleyeve kultne pjesme prije nego što su mu se pridružili mnogi iz publike, s visoko podignutim mobitelima. Iznenadni nastup bio je najnovije poglavlje u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi irske rock legende s gradom Sarajevom”, prenio je magazin Variety.

Variety podsjeća da se Bono pojavio na Sarajevo film festivalu i prije dvije godine, kada je predstavio restauriranu verziju Wendersovog filma ‘Hotel od milion dolara’.

Obraćajući se publici u sarajevskom Narodnom pozorištu – ispred kojeg su fanovi satima čekali njegov dolazak na crveni tepih pjevajući hitove U2, tada je rekao:

“Stvarno je divno biti ovdje. Čini se kao puno a opet malo vremena”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...