PREMINUO LEGENDARDNI FUDBALER HAJDUKA: Odigrao je 405 utakmica u bijelom dresu

Splićani su također podijelili mlađim naraštajima i navijačima zanimljivu priču o Boškoviću.

  • Sport

  • 17. Avg. 2023  

  • 0

Hajduk je objavio tužnu vijest na svojoj stranici uoči večerašnjeg susreta s PAOK-om.

”Sinoć je u Danilovgradu u Crnoj Gori, gdje je živio, nakon kratke i teške bolesti preminuo legendarni nogometaš Hajduka Miroslav Bošković, naš dragi Galeb.”

Hajduk navodi dalje da je Bošković bio igrač zadatka, obrambeni igrač u kojeg se svaki trener s povjerenjem mogao pouzdati. Miroslav Bošković rođen je u Beogradu 3. siječnja 1947. godine. Jugoslavenski je nogometni reprezentativac. Nogometnu je karijeru započeo u NK-u Zadar, tadašnjem klubu dalmatinske zone, a 1965. godine dolazi u Hajduk.

“Igrao se derbi kola. Bio je to susret koji obvezno puni gledalište do posljednjeg mjesta. U Splitu je gostovala Crvena zvezda. Tog poslijepodneva vladalo je posebno ozračje na igralištu kraj Plinare. Gledalište je bilo dupkom puno. Sve se orilo od poklika “Bijeli, Bijeli”. Beograđani su, kako su izjavljivali, u Split doputovali po oba boda. Hajduk je samo sezonu ranije jedva ostao u društvu najboljih, a u toj je utakmici nastupio desetkovan – bez Ilića, Kozline, Ankovića i Ferića. U momčadi gostiju debitirao je Šorban, najbolji golgeter istočne skupine Druge lige. U to su vrijeme sve novine bile pune fotografija toga igrača. Igrala se peta-šesta minuta utakmice kad je Šorbanov čuvar Žaja ozlijeđen. Pokušao je igrati, ali nije išlo. Umjesto njega na teren je istrčao nepoznat, visok i suhonjav mladić. Golobrad, blijed, pravo dijete.” prisjetio se svog igrača Hajduk.

Splićani su također podijelili mlađim naraštajima i navijačima zanimljivu priču o Boškoviću.

“Ajme, majko, gotovi smo! Tko je ovaj sada? – sa strepnjom je u gledalištu komentiran ulazak u igru dotad anonimnog dječaka. Split ga je upoznao tog poslijepodneva 22. kolovoza 1965. godine kada je Hajduk pobijedio Crvenu zvezdu 1:0. Nakon toga igrao je i u ostalim nogometnim centrima, a i tamo su se iz tjedna u tjedan pitali tko je taj mladić.” 

Miroslav Bošković nogomet je počeo igrati u juniorima NK-a Zadar. Nakon godinu dana pozvan je u širi izbor omladinske selekcije Dalmacije. Hajduku je pristupio krajem maja 1965. godine. Ugovor je potpisao početkom jula, te 22. augusta debitovao u dresu Hajduka protiv Crvene zvezde, koji više nije ni skidao.

Imao je tek osamnaest godina, a igrao je sve bolje i bolje, iako bi se moglo reći da ga je u početku pratila i sreća.

Za Hajduk je igrao do 1973. godine, a ubilježio je 405 utakmica, na kojima je postigao 31 zgoditak.’

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...