DUŠKA JURIŠIĆ SE OGLASILA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: "Gradonačelnik Čapljine pomogao Bošnjacima iz Šurmanaca"

Krajem juna, mediji su izvjestili kako su nepoznati počinioci porazbijali prozore i oštetili vrata mesdžida u ovom mjestu. Dok su televizijske kamere bile uključene, pritrčala je grupa susjeda, izvinila se priznavši da je to djelo njihove djece.

  • Politika

  • 17. Avg. 2023  

  • 4

Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice oglasila se na svom Facebook profilu.

"Među bezbroj loših, jedna dobra vijest. Bošnjački povratnici u Šurmance (Čapljina) dobit će traktor zahvaljujući donaciji iz gradskog budžeta. Krajem juna, mediji su izvjestili kako su nepoznati počinioci porazbijali prozore i oštetili vrata mesdžida u ovom mjestu. Dok su televizijske kamere bile uključene, pritrčala je grupa susjeda, izvinila se priznavši da je to djelo njihove djece. Dan poslije, vrata su popravljena, a stakla na prozorima zamijenjena.

"Tokom našeg susreta, bošnjački povratnici zatražili su samo da uspostave saradnju s gradonačelnikom. Dogovoreno - učinjeno. Gradonačelnik Smiljan Vidić (HDZ op.a.) saslušao je njihove zahtjeve. Ove sedmice je odobrio donaciju radi kupovine traktora. Poljoprivredna proizvodnja vrlo je značajna za stanovnike ovog kraja, a povratnicima će pomoći u rješavanju egzistencijalnih pitanja. Slijedi asfaltiranje prilaznog puta do njihovih imanja. Mali korak, ali vrijedan pomena. Hvala gradonačelniku Vidiću", napisala je Jurišić, koja je od samog početka involvirana u dešavanja na samom jugu BiH, nakon incidenta koji se desio u selu Šurmanci, napada na lokalnu džamiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...