PREGOVORI URODILI PLODOM: Aviokompanija nastavlja letove za Bosnu i Hercegovinu i tokom zime…

Uspostava ove aviolinije predstavlja višestruki benefit za turizam i pouzdan je dokaz opredijeljenosti ka njegovom jačanju i razvoju u BiH.

  • Ekonomija

  • 18. Avg. 2023  

  • 0

Aviokompanija Jordan Aviation, koja je započela sa čarter letovima ovog ljeta, nastavit će sa letovima iz Amana za Sarajevo i u zimskom periodu.

-Nakon višemjesečnih uspješnih pregovora između aviokompanija Jordan Aviation i Aerodroma Sarajevo, te veoma uspješne promocije Bosne i Hercegovine u Jordanu kroz USAID-ov projekt Turizam u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo, Vanjskotrgovinska komora BIH, predstavnicima lokalnih turoperatera, kao i Udruženjem turističkih agenata u Jordanu, aviokompanija Jordan Aviation je uspostavila redovnu čarter liniju na relaciji Aman – Sarajevo, a na bazi potražnje već imamo potvrdu da će se letovi nastaviti i u zimskom redu letenja 2023. godine, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Uspostava ove aviolinije predstavlja višestruki benefit za turizam i pouzdan je dokaz opredijeljenosti ka njegovom jačanju i razvoju u BiH.

Aviokompanija Jordan Aviation se prijavila na Javni poziv za otvaranje baze, koji je Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio protekle godine sa planovima da glavni grad BiH poveže sa evropskim destinacijama kao i da poveća frekvencije na nekim od postojećih destinacija, što se nažalost još uvijek nije desilo zbog određenih tehničkih i administrativniih prepreka vezano za ishodovanje potrebnih odobrenja u pogledu zračnih sloboda, te su za sada dogovoreni samo čarter letovi.

-Naš strateški interes je da širimo mrežu destinacija iz/za Sarajevo, te možemo potvrditi da intenzivno pregovaramo sa značajnim brojem aviokompanija uključujući i Jordan Aviation u cilju povećanja prometa i uvođenja novih destinacija. U prilog ovim pregovorima ide i podrška Vlade KS vezano za usvojeni Programa za subvencioniranje aviokompanija, te vjerujemo u pozitivan ishod kada su u pitanju pregovori koji se kontinuirano vode, rečeno je iz uprave sarajevskog aerodroma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...