IZ AGENCIJE ZA NADZOR NAD TRŽIŠTEM BiH UPOZORAVAJU: "Na tržištu BiH je opasan proizvod, odmah ga prestanite koristiti i vratite u prodavnicu"

Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, uništavanja proizvoda i informisanja potrošača.

  • Ekonomija

  • 18. Avg. 2023  

  • 0

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučena je narukvica sa perlama i kopčom "H&M" jer predstavlja hemijski rizik zbog povećane koncentracije olova.

Kupcima se preporučuje da je odmah prestanu koristiti i da je vrate prodavnicu.

Narukvica je povučena i jer nije usklađena sa Uredbom o registraciji, evaluaciji, autorizacijii ograničavanju hemikalija (REACH), saopćeno je na zvaničnoj stranici Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

alt

Riječ je o narukvici H&M čiji je broj 1163609, narudžba 498512, 433537, 498564, 433538, 482859, zemlja porijekla Italija, a prodavana je u prodavnicama ove firme na odjeljenju za muškarce i na internet stranici (hm.com) od 28. decembra prošle do 11. marta ove godine.

Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, uništavanja proizvoda i informisanja potrošača.

"Odmah prestati sa korištenjem proizvoda i vratiti ga u najbližu H&M prodavnicu da bi bio refundiran cjelokupan iznos novca ili posjetiti korisnički servis na internet stranici (hm.com). Nije potrebno dostaviti račun", naveli su iz Agencije za nadzodr nad tržištem BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...