ŠTA JE PREDSJEDNIK RS GOVORIO PRIJE TAČNO GODINU DANA: Dodik obećao ski centar na Manjači – ništa nije urađeno, a hoće li niko ne zna (VIDEO)

I sačuvan je prirodni ambijent - to je jedino obećanje koje je ispunjeno jer izgradnja nije počela, a nema naznaka kada će.

  • Politika

  • 18. Avg. 2023  

  • 2

Prije tačno godinu dana,u avgustu 2022., pompezno je prezentovan master plan izgradnje ski centra na Manjači. Tada je rečeno da će izgradnja biti gotova za tri godine. Međutim, od ski centra nema ništa. Izgradja nije ni počela, a niko ne zna ni kada će, javlja BN televizija.

"Počinjemo izgradnju ski-centra na Manjači. Olimpijski centar 'Jahorina' i Vlada Republike Srpske obezbijediće 53 miliona KM za izgradnju ovog ski-centra na koji se veoma dugo čeka. Vlada će u ponedjeljak donijeti odluku o tome, a u srijedu će projekat biti prezentovan na Manjači", ovako je na twitter, 11.augusta prošle godine, Milorad Dodik najavio izgradnju ski centra.

Od svega toga samo je, nekoliko dana kasnije, 17.augusta 2022.g, prezentovan projekat u Stričićima, uz prisustvo kompletne političke svite RS i tu se stalo. Ali, zato obećanja tada nije nedostajalo.

"U naredne tri godine ovdje će dolaziti mnogi a i mi i vi da slavimo uspjeh u realizaciji ovog projekta mi krećemo u operativnu izradu zoning plana, planiramo kako ćemo izgraditi pristupne puteve, vodovod, kanalizaciju i sve da se sačuva prirodni ambijent“, rekao je 17.08.2022. Milorad Dodik, tadašnji član u Predsjedništvu BiH.

I sačuvan je prirodni ambijent - to je jedino obećanje koje je ispunjeno jer izgradnja nije počela, a nema naznaka kada će.

Projekat je izazovan, investicija vrijedna 53 miliona maraka, ali ostala su brojna otvorena pitanja. Od isplativosti do pitanja da li je Manjača dovoljno visoka za ovakav kompleks.

"Vlada RS i vladajući su nebrojeno puta dokazali da funkcionišu po principu populizma obećavaju mnoge stvari koje najčešće ne mogu da ispune, a kako bi pridobili naklonost i nerijetko skrenuli pažnju sa brojnih aspekata i sfera u društvu. To se i sada desilo sa tim silnim obećanjima i ski centrom i mnogim drugim stvarima to je matrica po kojoj oni funkcionišu već odavno“, kaže Mladen Bubonjić, politikolog.

Ovo nije jedini turistički projekat pompezno najavljen, a neizgrađen. Turistički centar Klekovača u opštini Drinić, Trebinje rizort, etno selo Sokolov grad na Ravnoj Romaniji ali i eko zona Korićani u Kneževu i Travniku - sve su to turistički sadržaji kojih i dalje nema.

Izgradnja ski centra na Manjači posebno je problematična jer teren nije dovoljno ispitan, smatraju u opoziciji.

"To je jedan od tragikomičnih viceva vladajućeg SNSD-a koji izaziva ne samo podsmijeh nego i gnušanje. Oni su iskoristili jedan dan u predizbornoj kampanji da najave veliki projekat ski centra na Manjači, a svi znamo da je tamo nemoguće da bude ski centar ali su oni to iskorisitili i za više od godinu dana skoro ništa nije urađeno osim što postoji njihova namjera da desetine miliona utroše na taj tragikomičan projekat koji neće nikad zaživjeti ali će koštati narod ove zemlje mnogo budžetskog novca“, smatra Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Zanimljivo je da su svi ovi megalomanski projekti najavljivani upravo u izbornim godinama. Navedeni primjeri su samo dio nikada ispunjenih obećanja. Iako predstavljeni kao veličanstveni i vrijedni milijarde maraka, na kraju su od obećanja ostali samo snovi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...