DRAMA U RUSIJI: Ukrajinski dron se srušio na zgradu željezničke stanice, ima ranjenih... (VIDEO)

Riječ je o gradu u zapadnom dijelu europske Rusije u istoimenoj oblasti.

  • Svijet

  • 20. Avg. 2023  

  • 0

Dron se srušio na krov željezničke stanice u ruskom gradu Kursku, ima ranjenih, rekao je guverner regije. Procurile su i prve snimke s lica mjesta. 
Kursk je grad u zapadnom dijelu europske Rusije u istoimenoj oblasti. 

Ukrajinci su, nakon što su oslobodili Urožajne, nastavili prodirati dolinom rijeke Mokri Rivi. Da bi to postigli, po britanskim izvorima, morali su upotrijebiti sve četiri brigade mornaričkog pješaštva. Iznenađeni Rusi napustili su prije pripremljene odbrambene položaje te se povukli više od kilometar u pozadinu.

Neki ruski i ukrajinski izvori tvrde da su ukrajinske snage uspjele prodrijeti više od tri kilometara na jug i doći do još jednog okupiranog ukrajinskog mjesta čije će se ime spominjati danima, ako ne i sedmicama - Staromlinivka.

Nešto slično dešava se u mjestu Robotine i oko njega. Ukrajinski kontinuirani napadi traju duže od sedam dana. Suočen sa snažnim ruskim otporom, ukrajinski glavni stožer u borbu je uključio i svoje najbolje snage - 46. zračnodesantnu i 82. zračnodesantnu brigadu. Ova druga naoružana je s 14 britanskih tenkova Challenger 2 i smatra se najmoćnijom jedinicom ukrajinske vojske.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...