PODRŠKU OZVANIČILI POTPISIVANJEM SPORAZUMA: DF podržao kandidaturu Irfana Čengića, ali ne žele ulaziti u koaliciju

Ipak, kako su iz DF-a kazali, nema nikakvog govora o koaliranju s ovim strankama nakon vanrednih izbora,.

  • Vijesti

  • 21. Avg. 2023  

  • 1

Kandidaturu Irfana Čengića na prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad osim stranaka Trojke (SDP, NiP i Naša stranka), SBB-a i Saveza za Stari Grad podržala je i Demokratska fronta (DF).

Ipak, kako su iz DF-a kazali, nema nikakvog govora o koaliranju s ovim strankama nakon vanrednih izbora,.

Naime, iz DF-a su se nakon potpisivanja sporazuma podrške oglasili saopćenjem za javnost u kojem su naglasili da iskazivanje podrške Čengiću ni na koji način ne podrazumijeva ulazak koaliciju sa strankama Trojke u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo te će DF nastaviti djelovati politički samostalno do kraja mandata.

Kazali su da će DF učestvovati u aktivnostima nakon raspisivanja izbora, koje prethode zvaničnoj izbornoj kampanji.

U narednim danima bi i SDA trebala predložiti svog kandidata za načelnika ove općine, a ranije su kazali da pregovaraju sa kolegama iz drugih stranaka o zajedničkom nastupu. Iako su mnogi očekivali zajednički nastup SDA i DF-a na ovim izborima sada je već izvjesno da do njega neće doći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...