SADA JE I ZVANIČNO: Trojka predstavila Irfana Čengića kao zajedničkog kandidata za načelnika Starog Grada

Smatramo da je Irfan Čengić odličan izbor jer se radi o jednoj mladoj, odvažnoj, kompetentnoj osobi - ističu

  • Politika

  • 21. Avg. 2023  21. Avg. 2023

  • 1

Općinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, Naroda i pravde i Naše stranke u Općini Stari Grad danas su u parku Atmejdan predstavile zajedničkog kandidata za načelnika Općine Stari Grad. 

Kandidat stranaka Trojke je Irfan Čengić, aktuelni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao Čengić, njegovu kandidaturu podržali su još i Demokratska fronta, SBB, kao i lokalna stranka Savez za Stari Grad. Dodao je da ima podršku i samostalnih vijećnika.

“Cilj je da imamo dovoljno ruku u Općinskom vijeću da možemo realizovati sve ono što obećamo. Želimo novi odnos prema ljudima i građanima, kao i prema uposlenicima. Želimo novo vrijeme bez pritisaka, korupcije i kriminala. Imam dovoljno političkog iskustva, od prvog dana se mogu posvetiti poslu”, rekao je Čengić, dodavši kako mu neće biti potrebne sedmice ili mjeseci da se ‘uhoda’.

Dodaje kako se u kampanji neće baviti protukandidatima, te da još uvijek ne zna ko će to biti. Očekuje da će Centralna izborna komisija u ovoj sedmici raspisati izbore za ovu općinu, te da bi optimalan termin za njihovo održavanje bio 22. oktobar.

Ovom prilikom je potpisan Sporazum Trojke o saradnji i djelovanju na prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo 2023.godine.

Sporazumom su se potpisnici obavezali za nastavak djelovanja zasnovanog na principima i smjernicama dokumenta "Sarajevski dogovor 2020.“, kao što je to bila i praksa ove tri opštinske organizacije nakon raskida koalicije na početku mandata sa strankom bivšeg načelnika koji je napustio ovaj dogovor.

Sporazum je potpisan od strane predsjednika Općinskih organizacija stranka trojke i to: predsjednika OO SDP SG Muamera Mekića, predsjednika OO NiP SG Emira Biće i predsjednika OO Naše stranke u Starom gradu Zlatana Ljuhara sa jedne i Irfana Čengića, kao kandidata za načelnika ove tri stranke sa druge strane.

"Saradnja stranaka Trojke u Općini Stari Grad od početka mandata je vrlo intenzivna i korektna, te se djelovanje naših općinskih organizacija odvija u skladu sa zajedničkim dogovorima. Samim tim, logičan slijed događaja je i zajednički kandidat za prijevremene izbore u Općini Stari Grad.

Smatramo da je Irfan Čengić odličan izbor jer se radi o jednoj mladoj, odvažnoj, kompetentnoj osobi koja je spremna da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima u našoj općini. Poučeni dosadašnjim iskustvom, te cijenjeći činjenicu da već sada imamo najavljenju širu podršku određenih političkih subjekata, koristimo ovu priliku da ih pozovemo da kroz svoje djelovanje, eventualno potpisivanje određenih sporazuma pruže podršku našem kandidatu, jer ako želimo dobro našim sugrađanima, trebamo biti jedinstveni u toj borbi", izjavio je Emir Bićo, predsjednik OO Naroda i pravde Stari grad.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...