DRAMATIČNO UPOZORENJE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA: "Svi američki državljani da odmah napuste Bjelorusiju"

Naglašeno je da građani ne trebaju ići ni u Rusiju ili Ukrajinu.

  • Svijet

  • 21. Avg. 2023  

  • 0

Ambasada Sjedinjenih Država u Bjelorusiji izdala je u ponedjeljak upozorenje i pozvala svoje državljane da odmah napuste tu zemlju.

U saopćenju objavljenom na web-stranici ambasade se navodi da je Litvanija ranije zatvorila dva svoja granična prijelaza sa Bjelorusijom i da su Poljska, Latvija i Estonija nagovijestile da bi mogle uraditi isto, prenosiPolitički.ba.

alt


Ambasada je pozvala građane SAD da odu preko jedne od posljednje tri zemlje jer im "nije dozvoljeno da uđu u Poljsku kopnom iz Belorusije".

Naglašeno je da građani ne trebaju ići ni u Rusiju ili Ukrajinu.

"Ne putujte u Bjelorusiju zbog kontinuiranog omogućavanja bjeloruskih vlasti ničim izazvanog napada Rusije na Ukrajinu, gomilanja ruskih vojnih snaga u Bjelorusiji, proizvoljnog sprovođenja lokalnih zakona, potencijala građanskih nemira, rizika od pritvora i zbog toga što ambasada ima ograničene mogućnosti da pomogne američkim državljanima koji borave ili putuju u Bjelorusiju", stoji u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...