DRAGAN ČOVIĆ OPTIMISTIČNO: "U naredna dva-tri mjeseca ovim tempom možemo ispuniti svih 14 uslova na putu ka EU"

Danas dogovoreni zakoni i akti, kaže Čović, do kraja mjeseca bi trebali biti usvojeni.

  • Politika

  • 22. Avg. 2023  

  • 4

Predsjednik HDZ Bosne i Hercegovine Dragan Čović nakon sjednice vladajuće koalicije na državnom nivou istakao je da bi u narednom periodu trebalo biti riješeno sve što Evropska unija stavlja pred BiH na njenom putu ka članstvu u Uniji.

Danas dogovoreni zakoni i akti, kaže Čović, do kraja mjeseca bi trebali biti usvojeni. 

“Ja sam uvjeren da na ovaj način i ovim tempom ako ovako nastavimo uz dodatak što nije rekao predsjednik Dodik da ćemo u narednih 15 dana imati domaćine predstavnike stranaka Trojke. Držimo dinamiku i uvjeren sam da iz osmog mjeseca ne bi trebali izaći, a da u Domu naroda ne potvrdimo ova tri zakona i ono što će biti na izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma što će pripremiti Vijeće ministara”rekao je Čović.

Čović je izrazio nadu da bi u naredna dva do tri mjeseca u kako kaže, ovom ozračju biti stvoreni uslovi da svih 14 uslova na putu ka EU koje su stavljene pred BiH bude i usvojeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...