HAJDUK KAŽNJEN ZBOG VRIJEĐANJA PROSINEČKOG: Navijači bivšeg selektora BiH nazvali četnikom

Popularna Torcida je bivšeg hrvatskog reprezentativca i osvajača bronzane medalje sa Hrvatskom 1998. nazvali četnikom.

  • Sport

  • 23. Avg. 2023  

  • 0

Navijači Hajduka su tokom utakmice s Rudešom vrijeđali Roberta Prosinečkog, trenera Rudeša kluba i nekadašnjeg selektora Bosne i Hercegovine.

Popularna Torcida je bivšeg hrvatskog reprezentativca i osvajača bronzane medalje sa Hrvatskom 1998. nazvali četnikom.

To nije promnaklo disciplinskim tijelima HNS-a pa je Hajduk zbog vrijeđanja Prosinečkog, ali i ostalih ispada njegovih navijača kažnjen sa 5.650 eura.

- Kažnjen je i zbog toga što je od 39. do 40. minute podignut transparent s natpisom: "10€, može, hvala, ipak četniku plaća mala", te je višekratno uzvikivano "Cigani, Cigani" i "Svima nama Žuti k… p…", čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500,00 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.650,00 eura - navodi se u saopćenju Disciplinske komisije HNS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...