IAKO JE RS EKONOMSKI SKORO POSRNULA: Dodik je preko novog ministra finansija osigurao kakvu-takvu finansijsku stabilnost (VIDEO)

Doslovno kažnjen, crnolistaš, pod sankcijama, prijetnjama proširenju sankcija, dobio ministra finansija u Vijeću ministara.

  • Vijesti

  • 23. Avg. 2023  

  • 4

Doslovno ismijavanje s državom, njenim institucijama, procesima, Ustavnim sudom BIH, ustavnim poretkom zemlje.

Doslovno kažnjen, crnolistaš, pod sankcijama, prijetnjama proširenju sankcija, dobio ministra finansija u Vijeću ministara. Uz amandmane, donedavno neprihvatljive koji postaju prihvatljivi, ide Zakon o VSTV-u. Ispunjavaju se želje Dodiku, istom onom čovjeku koji je na nedavnom sastanku s Trojkom i HDZ-om psovao genocid zbog čega je u trenu izbjegnut fizički obračun sa Zukanom Helezom.

Šta je sljedeće, pita javnost. Možda pustiti Dodika da imovinu države uknjiži na entitet ili spakovan Izborni zakon prema receptu trećeg entiteta isporučiti jednom od dvojice. Ništa ni s čim, kaže struka, prenosi televizija Hayat.

Pod američkim sankcijama je, upozoren od šire Evrope, prijeti mu i optužnica Suda BIH. Iako je RS ekonomski skoro posrnula, kako to kažu ekonomisti, putem državnog ministra finansija osigurao je stabilnost, kakvu-takvu.

A vodila se priča i da se baš zbog jučerašnjih razgovora BIH približila EU. Kako, pita dio javnosti, ako se unaprijed negirajući Ustavni sud BIH negira i sve drugo, od pravosudnog sistema do državnosti.

Državni interesi pod zastavom RS-a, kaže struka, nisu mogući. Prvo je rečeno da se neće glasati za državnog ministra finansija iz SNSD-a, pa poreknuto. „Uz prethodno isporučenu poziciju direktora UIO-a i ekspresno provedenu čistku nepodobnih kadrova, uspostavio je Dodik punu kontrolu nad državnim finansijama, u interesu sebe, kumova i njihove “velikosrpske stvari”, kazao je jedan od zastupnika s državnog nivoa.

A građani žele suprotno: sigurnost, poštivanje države i njenih obilježja, stabilne institucije. Sve to, čini se, bit će bit će…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...