VINKO JAKIĆ DEMANTOVAO NERMINA NIKŠIĆA: Informacije koje je iznio nisu potpune i tačne

Imajući u vidu da informacije koje je na danas održnoj press konferenciji u javnost iznio Premijer Federacije BiH, g-din Nikšić, nisu potpune i tačne, to u cilju zaštite uloge Agencije ovim putem dostavljamo demanti - navodi se u demantu.

  • Vijesti

  • 25. Avg. 2023  

  • 4

Direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić čiju je smijenu izglasala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine početkom mjeseca poslao je demant na izjavu premijera Nermina Nikšića u kojoj je kazao da su "našli haos" u ovoj agenciji.

Jakić u svom demantu tvrdi kako je on prema zakonu direktor Agencije.

-Na dio izjave Premijera Federacije BiH, g-dina Nermina Nikšića, koju je izjavio na danas održanoj press konferenciji, a tokom koje se refreširao na Federalnu agenciju za upravljenje oduzetom imovinom te je izjavio "da su našli haos", da srazmjer nezakonitosti i malverzacija prema informacijama "novog direktora" ima jedan tamić.

Navedenene izjave u odnosu na Federalnu agenciju za upravljenje oduzetom imovinom su neistinite, nepotpune i netačne. Prije svega, u Federalnoj agenciji za upravljenje oduzetom imovinom ne postoji "novi direktor". Prema zvaničnim podacima koji se nalazi u Registru, koji u skladnu sa nadležnostima vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH, Vinko Jakić je jedini direktor Agencije, tako da sukladno odredbi člana 28. Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom FBiH, Jakić Vinko je jedini ovlašten da podnosi informacije i izvještaje o stanju u Agenciji kao i informacije, glede imovine nad kojom Agencija vrši ovlasti nadzora.

Imajući u vidu da informacije koje je na danas održnoj press konferenciji u javnost iznio Premijer Federacije BiH, g-din Nikšić, nisu potpune i tačne, to u cilju zaštite uloge Agencije ovim putem dostavljamo demanti - navodi se u demantu.

Također, u prilogu je dostavljen i izvod iz registra Agencije od 9. augusta ove godine.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...