IGOR STOJANOVIĆ NAJAVLJUJE: "Formira se radna grupa za prevenciju nasilja u porodici"

"Ovim ćemo politički konkretno uticati na propuste u sistemu. Zahvaljujem se Vladi FBiH", zaključuje Stojanović.

  • Politika

  • 26. Avg. 2023  

  • 13

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine najavi je formiranje radne grupa s predstavnicima nekoliko ministarstava koja će se baviti pitanjem prevencije i kreiranja krivičnog zakonodavstva s posebnim fokusom na nasilje u porodici.

"Na osnovu moje inicijative Vlada FBiH je donijela zaključak. Zaključak podrazumijeva formiranje grupe s predstavnicima iz četiri ministarstva koja će raditi na krivičnom zakonodavstvu, kao i na prevenciji događaja poput ubistava Nizame Hećimović, Džengiz Onder i Denis Onder u Gradačcu. Ta grupa će ujedno biti odgovorna i za nadzor i kontrolu kompletnog plana djelovanja."

Stojanović izražava nadu da će rad ove grupe donijeti sigurnost svim građanima.

"Ovim ćemo politički konkretno uticati na propuste u sistemu. Zahvaljujem se Vladi FBiH", zaključuje Stojanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...