ŽELJKA CVIJANOVIĆ BURNO REAGOVALA: "U glavi Šemsudina Mehmedovića su i dalje tenkovi, granate i zolje, a KRIVCA TRAŽE U RS"

"Mehmedović je dio politike koja je sponzorisala ne samo ubijanje po BiH, već i razne monstrume koji su u terorističkim napadima ubijali po svijetu", rekla je Cvijanović

  • Politika

  • 02. Sep. 2023  02. Sep. 2023

  • 15

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da "u glavi Šemsudina Mehmedovića i dalje stanuju tenkovi, granate i zolje, pa mu se onda priviđaju oklopa vozila 'Despoti' i 'Vihori'".

Na pitanje Srne da prokomentariše Mehmedovićevu izjavu da je Željka Cvijanović u pravu kada je rekla da su jučerašnji protesti bili proba, Cvijanović je odgovorila da sigurno jesu generalna proba, računajući da će valjda jednom dozvoliti da protesti budu održani pred Tužilaštvom, Sudom ili OHR-om, kako to dozvoljavaju raznim udruženjima i političkim partijama iz FBiH.

"Mehmedović je dio politike koja je sponzorisala ne samo ubijanje po Bosni i Hercegovini, već i razne monstrume koji su u terorističkim napadima ubijali po svijetu, a svi listom imali ili pasoše Bosne i Hercegovine, ili prolazili kroz kampove za obuku u Bosni i Hercegovini, ili koristili municiju proizvedenu u Bosni i Hercegovini ili odavali počasti i komemoracije usred Sarajeva onima od kojih se ogradio cijeli svijet", naglasila je Cvijanović.

I sad taj Mehmedović, istakla je Cvijanović, kobajagi upozorava neku međunarodnu zajednicu da je prijetnja po Bosnu i Hercegovinu to što se građani RS okupe na mirnim protestima da kažu da im je dosta torture, manipulacija i nepravde koju proživljavaju samo zato što Mehmedović i njemu slični nisu dosanjali svoj državotvorni san u kojem Bosna i Hercegovina pripada samo Bošnjacima.

"Tražili su i reakciju Eufora, ali jasno je da više ne nasjedaju svi na histerične laži koje im plasiraju sarajevske političke partije. Manipulisali su državom i Ustavom, naravno uz podršku pojedinih stranih centara moći, do te mjere da su obesmislili sve, a onda krivca traže u Republici Srpskoj", naglasila je srpski član Predsjedništva BiH.

Ona je ukazala da na protestima podrške institucijama Republike Srpske nije bilo ničega rušilačkog, za razliku od protesta koje su oni organizovali kod Predsjedništva BiH ili Parlamentarne skupštine BiH, ostavljajući za sobom paljevine i haos, tobože braneći državu.

"Ali, Mehmedović je, ipak, u jednom u pravu – moguće je okupiti mnogo, mnogo više ljudi na protestima protiv nepravde, ali za generalnu probu ovo je sasvim dovoljan broj", istakla je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...