INVESTICIJA NJEMAČKE KOMPANIJE: Lidl završio izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini

Prvi objekt je završen, ali informacija o tome kada će biti otvoren još uvijek nema.

  • Ekonomija

  • 03. Sep. 2023  

  • 1

Kompanija Lidl dovršila je izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini koji se nalazi u Bijeljini.

Prvi objekt je završen, ali informacija o tome kada će biti otvoren još uvijek nema. Kompanija "Lidl" je najavila otvaranje marketa u većem broju gradova, a u mnogim je već kupila zemljište.

Nedavno je odabrala i lokaciju za prvi objekt u Sarajevu, prekoputa hotela Ibis u ulici Džemala Bijedića, gdje je obavljeno i čišćenje terena. Sama gradnja prvog sarajevskog Lidla, međutim, još nije počela niti ima naznaka kada će se to desiti, izvještava BiznisInfo.

Pretpostavlja se da će kompanija čekati da izgradi objekte na minimalno desetak lokacija koje će istovremeno otvoriti, a za to će joj sigurno biti potrebno nekoliko godina.

Prema nekim navodima, na otvaranje Lidlovih objekata u BiH mogli bismo čekati čak do 2027. godine. No, zvanične informacije o tome nema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...