PRETRESI U TUZLANSKOM KANTONU: Dvije osobe uhapšene zbog davanja lažnog iskaza

Uhapšeni su zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krivičnim djelom davanje lažnog iskaza, a u vezi sa krivičnim djelom podstrekavanje i krivičnog djela sprečavanje dokazivanja.

  • Hronika

  • 05. Sep. 2023  

  • 0

U nastavku operativne akcije "Hum 2" danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a shodno naredbi Suda u Mostaru, izvršeni pretresi na području Tuzlanskog kantona i tom prilikom su uhapšene dvije osobe inicijala S. S. (1981) iz Tuzle i R. V. (2001) iz Čapljine, prenosi Fena.

Uhapšeni su zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krivičnim djelom davanje lažnog iskaza, a u vezi sa krivičnim djelom podstrekavanje i krivičnog djela sprečavanje dokazivanja.

Osumnjičene osobe su svjesno i sa htijenjem po uputama i planovima optuženog S. Đ. postali članovi grupe koju je on osnovao, te s jasnom podijeljenim ulogama djelovali po njegovim uputama s ciljem da činjenjem krivičnih djela utječu na postupak koji se vodi protiv optuženog S. Đ. pred Kantonalnim sudom u Mostaru.

Osumnjičeni su prijavljivali, odnosno podstrekavali druge na lažno prijavljivanje osoba za koje su znali da nisu počinili krivično djelo koje prijavljuju, u korist optuženog S. Đ.

Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije (FUP) predati Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju predmetnih krivičnih djela i lica koja se dovode u vezu sa istim, saopćeno je iz FUP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...