SRĐAN PUHALO POZIVA ELMEDINA KONAKOVIĆA: „Objavite spisak, da vidimo ko su ti..."

"Znam da su koristili duple kartice, da su mogli lažirati vašu, moju karticu i preuzeti naše pozive i SMS poruke", rekao je Konaković.

  • Mini market

  • 08. Sep. 2023  

  • 4

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića na N1 TV.

Nakon Konakovićeve izjave o nelegalnom prisluškivanju, oglasio se banjalučki psiholog Srđan Puhalo.

-Elmedin Konaković tvrdi da je u OBA zadokumentovano više od 100 slučajeva zloupotrebe prisluškivanja bez naloga suda. Objavite spisak da vidimo ko su ti VIP-ovci!!!, poručio je Puhalo.

Podsjetimo, sef bh. diplomacije i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je kako su tokom preuzimanja firmi od bivših kadrova vlasti otkrili brojne zloupotrebe. Najviše su zabilježili u OSA-i BiH gdje je bilo, kako kaže, stotine slučajeva zloupotrebe prisluškivanja osoba, od političara do novinara.

"Znam da su koristili duple kartice, da su mogli lažirati vašu, moju karticu i preuzeti naše pozive i SMS poruke", rekao je Konaković.

Na pitanje novinara šta je bilo s nelegalnim prisluškivanjem OSA-e i gdje je Osman Mehmedagić sada, Konaković odgovara:

-To pitanje delegiram Tužilaštvu BiH. Odgovorno tvrdim i znam da u OSA-i ima zadokumentovano preko 100 slučajeva zaloupotrebe prisluškivanja bez naloga suda. Postoje dokazi koji su proslijeđeni Tužilaštvu koji govore o njegovoj krivici, do njih je i pitamo ih zašto, kada, šta i kada će početi procesuiranje tih stvari, kazao je Konaković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...