NAPETO NA GRANICI EU: Opasnost vreba, Rumunija se spremna za neočekivanu odluku...

Černega je apelirao na vlasti da podrže mještane sela Plauru koji već više od mjesec dana javljaju da im ruski dronovi prelijeću iznad kuća.

  • Evropa

  • 08. Sep. 2023  

  • 0

Gradonačelnik naselja Ceatalchioi u Rumuniji Tudor Černega razgovarao je s ministrom odbrane o mogućnosti evakuacije stanovnika sela Plauru zbog čestih ruskih napada na Izmail, obližnji grad u Ukrajini.

Plauru je smješten oko 300 metara od luke Izmail.

Černega je apelirao na vlasti da podrže mještane sela Plauru koji već više od mjesec dana javljaju da im ruski dronovi prelijeću iznad kuća, a neki padaju vrlo blizu njihova mjesta.

Vijest je objavio rumunjski portal Digi24 napomenuvši da ne žele svi stanovnici napustiti selo. Stoga je gradonačelnik predložio ministru mogućnost dobrovoljne evakuacije.

"Onima koji žele dobrovoljno napustiti selo moraju se osigurati isti uvjeti kao i Ukrajincima - smještaji hrana", rekao je Černega.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...