SABINA ĆUDIĆ O IMENOVANJU ISAKOVOG SINA: "To je pucanj u nogu politikama koje zagovaramo" (VIDEO)

Na sjednici Vlade FBiH koja je održana u četvrtak, ministri su izglasali Rusmira Isaka za novog direktora KPZ Zenica. Njegov otac, Ramo, se izuzeo prilikom glasanja.

  • Politika

  • 09. Sep. 2023  09. Sep. 2023

  • 16

Državna parlamentarka Sabina Ćudić iz Naše stranke imenovanje sina federalnog ministra Rame Isaka za direktora zeničkog zatvora nazvala je "lošom porukom i pucnjem u nogu politikama koje zagovaraju"

Na sjednici Vlade FBiH koja je održana u četvrtak, ministri su izglasali Rusmira Isaka za novog direktora KPZ Zenica. Njegov otac, Ramo, se izuzeo prilikom glasanja.

Članica Naše stranke gostujući na TVSA je prokomentarisala odluku Vlade FBiH koju čine i ministri iz njene stranke.

"To je jako loša poruka i mislim da svaki put kada se takve odluke donesu to je pucanj u nogu politikama za koje se borimo. S druge strane, ja bih više voljela da mi se postavljaju pitanja o kapacitetima ministara koje mi postavljamo i iza kojih 100 posto stojimo nego onih koji su došli ovom vrstom političke trgovine i protiv kojih se ja i moje kolege borimo. Ako usvojimo te zakone, politička karijera gospodina koji je osigurao pozicije za članove svoje pozicije, više neće biti moguća. Politički pregovori nažalost su stvar brutalne transakcije i nešto što nam je najveća prepreka, pored sudstva, za napredovanje", mišljenja je Ćudić.

Ona je istakla da se s kolegama u državnom parlamentu bori za usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Pokušaji da dobijemo odgovore od ministra pravde Vedrana Škobića na pitanja zašto je predložio Rusmira Isaka na ovu rukovodeću funkciju, da li je upoznat sa njegovim kompetencijama i afinitetima završili su bezuspješno, jer na pozive nije odgovarao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...