DUGO JE I TRAJALO: Sve je uzalud, BMW donio odluku, prestaje prodaja…

BMW je pokušao s tom uslugom, pokrenuo ju je prije godinu dana, ali očigledno nije uspio.

  • Auto

  • 11. Sep. 2023  

  • 0

Ideja da će proizvođači automobila prodavati dijelove opreme na mjesečnu pretplatu od starta se činila besmislenom, a čini se i da propada u praksi. Naime, bizarna je ideja da biste trebali platiti automobil 70, 80.000 eura pa još plaćati i opciju grijanja sjedala ili upravljača na mjesečnoj bazi.

BMW je pokušao s tom uslugom, pokrenuo ju je prije godinu dana, ali očigledno nije uspio.

Očito je da su kritike javnosti i kupaca natjerale BMW na odustajanje. Nijedna funkcija koja je već ugrađena u automobil neće koštati dodatno, odnosno njezino „otključavanje“ kupci neće morati platiti. Umjesto toga, uz pretplatu se mogu kupiti samo softverski proizvodi kao što su veća snaga, sistemi pomoći u vožnji i pomoć pri parkiranju. No kako je krenulo, možda će i to jednoga dana nestati s liste mjesečne pretplate.

-Ljudi se osjećaju kao da su platili dvostruko, što zapravo nije bila istina, ali percepcija je stvarnost, uvijek kažem. Zato smo to prestali raditi, rekao je voditelj prodaje BMW-a Pieter Nota.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...