"ŽEKS", DRUGS&ROCK AND ROLL: Pogledajte na šta liči Željko Mitrović, komandant Vučićeve propagandne "vojske", kad sa pratnjom ide u "noćno opuštanje" (VIDEO)

Čega je posljedica i takav Mitrovićev jadan izgled i nekontrolirano ponašanje koje izaziva sažaljenje, teško je odgonetnuti.

  • Mini market

  • 11. Sep. 2023  11. Sep. 2023

  • 4

Građanski protesti u Beogradu koje već četiri mjeseca organizira srbijanska opozicije još jednom su se, proteklog vikenda, završili ispred zgrade televizije „Pink“. Tokom protesta „Protiv nasilja“ građani su među zahtjevima tražili od vlasti, odnosno Regulatorne agencije za medije (REM)  da ovoj televiziji u vlasništvu Željka Mitrovića zabrani emitiranje reality programa u kojima se promoviraju nasilje, primitivizam, nemoral...

VUČIĆ GA NIJE UBIJEDIO

Iako je u u jednom trenutku i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da je svog prijatelja Željka Mitrovića ubijedio da ukine proizvodnju i emitiranje reality programa (a Mitrović to odmah potvrdio), to se nije desilo. Od početka septembra na televiziji „Pink“ krenuo je reality show nazvan „Elita“ koji se koncepcijski i po učesnicima u potpunosti nadovezuje na svog zlogasnog prethodnika - „Zadrugu“.

Željko Mitrović je od ove jeseni najavio produkciju još jednog „humorisitčko-satiričkog“ formata, emisije „Čoveče ne ljuti se“.U njemu se poznatim osobama, uglavnom opozicionim političarima“ uz pomoć vještačke inteligencije „u usta stavljaju“ rečenice koje ih ismijavaju, lično i politički kompromitiraju. Neki od „junaka“ ovih emisija (poput Dragana Đilasa) su najavili tužbe protiv Mitrovića i „Pinka“.

Ponovo je reagirao Aleksandar Vučić javno se ograđujući od ovakve primitivne i uvredljive uređivačke politike svoje omiljene televizije tražeći da se ta emisija prekine, ali ponovo je svemoćni Žeks ignorisao njegovo mišljenje i „molbu“, najavljujući da će „Čoveče, ne ljuti se“ biti emitirano onako kako je najavljivano i planirano.

Ovih dana je na društvenim mrežama procurio još jedan skandalozan „reality“ snimak u čijem je središtvu Željko Mitrović. Na snimku se vidi kako vlasnik „Pinka“ u stiže u svom luksuznom automobilu („Audiju“) na nepoznatu lokaciju, dok ga prate dva robusna džipa sa zaštitarima. Jedan od zaštitara izvodi iz automobila „Žeksa“ kojem curi krv iz nosa i, koji, generalno, ne odaje dojam da je najprisebniji i orijentiran u vremenu i prostoru.

Čega je posljedica i takav Mitrovićev jadan izgled i nekontrolirano ponašanje koje izaziva sažaljenje, teško je odgonetnuti.

Možda u tome može pomoći jedan novinski članak objavljen prije godinu i pol dana, ispovijest stanara jedne beogradske zgrade u kojoj je smješten poznati muzički bar koji okuplja poslovnu i estradnu „elitu“ glavnog grada Srbije, koji je opisao događaj u kojem je glavna uloga pripala vlasniku „Pinka“.

"POLICIJA IMA DOBRIH STRANA"

"Izašli smo supruga i ja na terasu i videli smo neverovatnu scenu-jedan mladić čistio je nešto što je ličilo na krv sa pločnika ulaska u bar. Sa druge strane ulice je bilo parkirano nekoliko policijskih automobila, a ispred naše zgrade dva automobila hamera i jedna limuzina. Dok smo  pokušali da shvatimo šta se desilo, videli smo da iz bara izlazi pijani Željko Mitrović sa svitom ljudi“, opisao je ovaj svjedok bizarnu scenu kojoj  je svjedočio  sa svoje terase. Potom je nastavio: „Jedan iz njegove pratnje prišao je do policajaca i razgovarao sa njima, a zatim se vraćao do automobila i tako nekoliko puta. Nije prošlo mnogo, a u feštu su se uključili trubači, tako da je ulicom sve odjekivalo. Potom je Mitrović oterao policajce i nastavio sa svojom predstavom ispod naših prozora“.

Svjedok ovih događaja je Mladen Mitrović, poznati režiser, predratni Sarajlija koji godinama sa drugim susjedima vodi rat protiv bahanalija koje redovno u baru upriličuju predstavnici nove beogradske elite, čiji je jedan od simbola Željko Mitrović- Žeks.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...