VUČIĆ GA KRITIKOVAO, ĐILAS NAJAVIO TUŽBU: Željko Mitrović ne odustaje od vještačke inteligencije

Mitrović je uz tu izjavu objavio novi snimak na kojem je uz program vještačke inteligencije falsifikovana izjava poslanika Aleksandra Jovanovića.

  • Regija

  • 19. Avg. 2023  19. Avg. 2023

  • 2

"Sve mi se više čini da će i vlast i opozicija da spaljuju vještačku inteligenciju na lomači, ali to me neće spriječiti da u septembru krene satirično-politički TV format "Čovječe ne ljuti se ", objavio je na Instagramu vlasnik televizije Pink Željko Mitrović, prenosi FoNet.

Mitrović je uz tu izjavu objavio novi snimak na kojem je uz program vještačke inteligencije falsifikovana izjava poslanika Aleksandra Jovanovića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da vještačka inteligencija ne smije da se koristi na način kao što je to uradio vlasnik Televizije Pink Željko Mitrović, napravivši emisiju u kojoj se predstavnicima bivše vlasti „stavlja u usta nešto što nisu rekli“.

„To je nedozvoljivo i nefer i nešto što ozbiljna država ne treba da radi. Nadam se da će državni organi da to riješe“, poručio je Vučić, pošto je dan prije toga lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio tužbu protiv Mitrovića i TV Pink zbog falsifikovanja izjava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...