OČAJNI DODIKOV SAVJETNIK BRANI NEODBRANJIVO: „Konačni cilj je uništenje Republike Srpske…“

-Republika Srpska će se oduprijeti ovim pokušajima jedinstvom naroda i svih institucija, kazao je on.

  • Vijesti

  • 12. Sep. 2023  

  • 2

Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamentarene skupštine BiH i savjetnik Milorada Dodika, rekao je za RTRS da je potvrđivanjem optužnice protiv Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića definitivno potvrđeno da je konačni cilj rušenje Republike Srpske.

- Јako je bitno da građani Republike Srpske razumiju da ova optužnica nema nikakve veze sa pravom, zakonom, Dejtonskim sporazumom, Ustavom i ustavnim poretkom i, na kraju, nema nikakve veze sa zdravim razumom, kazao je Kovačević.

-Schmidt nije visoki predstavnik i to je jedina istina. To nema veze s tim da li Republika Srpska nešto priznaje ili ne, već s tim da on nije izabran u skladu sa procedurom koju propisuje Dejtonski sporazum, kazao je Kovačević.

-To nije stav Republike Srpske, već Savjeta bezbjednosti UN, kao najvišeg organa u svijetu, koji je rekao da Schmidt nije visoki predstavnik.

On je promijenio Krivični zakon na osnovu čega se sada vrši politički progon predsjednika Republike Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika i pokušava sruštiti Srpska.

Republika Srpska će se oduprijeti ovim pokušajima jedinstvom naroda i svih institucija.

Na strani Republike Srpske imamo legalitet na osnovu Dejtonskog sporazuma i istinu, a na njihovoj kršenje legaliteta i laž. Na našoj strani imaćemo pobjedu, a na njihovoj poraz, kazao je on.

-Dodik brani Republiku Srpsku, svakog čovjeka i prava Srpske stečena Dejtonskim sporazumom.

Nikada nećemo pristati da nam ruše i oduzimaju prava, otimaju imovinu i slome Republiku Srpsku. Ako slome Srpsku, slomili su sve nas i onda za nas više ovdje nema mjesta, kazao je Kovačević.

-Granica postoji i niko neće suditi Republici Srpskoj, poručio je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...