STRAVIČAN INCIDENT: Čovjek se zapalio ispred policijske stanice

Policajci su odmah reagovali, ugasili muškarca, a zatim je kolima Hitne pomoći prebačen u Klinički centar

  • Hronika

  • 14. Sep. 2023  14. Sep. 2023

  • 0

D. M. (53), odbornik koji se ovog četvrtka u ranim jutarnjim satima zapalio u neposrednoj blizini policijske stanici u Topoli, u teškom je zdravstvenm stanju i vitalno je ugrožen, potvrđeno je za Nova.rs u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu.

Muškarac iz Topole koji je, kako se sumnja, pokušao samoubistvo samazapaljivanjem, sa teškim povredama primljen u UKC Kragujevac, a u toj ustanovi su potvrdili da je pacijent hopsitalizovan u Jedinici intenzivnog liječenja Službe za anesteziju i reanimatologiju.

Prema zvaničnim podacima PR službe UKC-a, muškarac je vitalno ugrožen i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji.

Narodni poslanik iz Topole, Dragan Jovanović, za Nova.rs je potvrdio da je povrijeđeni muškarac odbornik u Skupštini opštine Topola i da u lokalnom parlamantu predstavlja Grupu građana.

Jovanović je na svom Facebook profilu opisao ovaj tragični incident i naveo da se sve dogodilo u ranim jutarnjim satima.

Prema njegovim saznanjima, obornik je prije tog incidenta bio u policijskoj stanici i navodno vrijeđao policijske službenike.

Tragovi vatrene buktinje vidljivi su na prolazu između policijske stance i Centra za socijalni rad u Topoli, te je to i najvjerovatnija lokacija na kojoj je ovoj muškarac pokušao sebi da oduzme život.

Jovanović je rekao da ga je ova tragična vijest mnogo pogodila i dodao da se moli da njegov sugrađanin dobije ovu životnu borbu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...