HLADAN TUŠ U TUZLI: Dragan Čović stao pred novinare, pa nakon jednog pitanja ostao bez teksta…

"Ja sam uvjeren da time niko nije dobio, pa ni HDZ", kazao je Čović. 

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2023  

  • 13

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović jučer je boravio u Tuzli. 

Nakon sastanka sa predsjednicima Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a, o razlozima svoje posjete, kao i o aktuelnom političkom stanju u zemlji odgovarao je na pitanja novinara. 

Odgovarajući na upit kako komentira stanje u HDZ-u, tačnije napuštanje stranke od strane zastupnice Bagarić, načelnika Vareša i drugih, Čović je odgovorio da to govori da je HDZ "jaka stranka". 

"Zato smo danas u Tuzli da razgovaramo sa našim gradskim odborom, bili smo u Živinicama, obići ćemo i druge sredine. 

Ovdje smo sa Županijskim odborom da napravimo ono što jest HDZ – stožerna stranka hrvatskog naroda. Svi oni koji ne mogu pratiti standarde koje smo mi postavili, naravno, u demokratskoj stranci, mogu tražiti sebi puta. 

Ja sam uvjeren da time niko nije dobio, pa ni HDZ", kazao je Čović. 

Da li mu se čini da trenutna situacija u BiH nikad nije bila teža, Čović je odgovorio da ne može reći "da nikad nije bila teža". 

"Osobno mislim da situacija jeste složena, bez daljeg. Mi smo tako uređeno društvo, nesavršeno organizirano gdje svako može djelovati i proglašavatio šta je po Ustavu nadležnost jedne, druge ili pete razine vlasti. 

Ono što mi želimo je da ćemo u Mostaru imati sastanak 25., onog što se čini pozicijom na nivou BiH. 

Zadnji sastanak u Sarajevu nije baš dao neke  posebne rezultate i ja sam uvjeren da ćemo opet imati nekih četiri, pet zakona iz paketa 14 zakona za Evropsku uniju koje ćemo usvojiti da bi mogli, opet, na Vijeću ministara i dva doma Parlamenta, kroz deseti mjesec ih okončati. 

Siguran sam da će biti i izvještaj pozitivan kad je u pitanju EU, a upravo na tragu ovoga što dogovaramo... 

Mi čuvamo domovinu Bosnu i Hercegovinu i ja vam uvjeravao Očuvat ćemo je. 

HDZ, zajedno sa strankama HNS-a ima dovoljno autoriteta da motivira i predstavnike druga dva naroda da tražimo mjesta u Evropi i za druga dva naroda", poručio je Čović.  

Predsjednik HDZ-a, na pitanje novinara da komentira trenutno ponašanje i odnos Milorada Dodika prema visokom predstavniku Christianu Schmidtu, oštro je odgovorio da on "ne komentira bilo koga". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...