POD AMERIČKIM SANKCIJAMA: Ambasada SAD u Srbiji demantovala da je pozvala Vulina na obilježavanje godišnjice akcije “Halijard”

"Dobio poziv i pojavio se. Šta da radite? Ne ide čovjek nepozvan", kazao je Vučić.

  • Regija

  • 18. Sep. 2023  

  • 2

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji nije lično pozvala direktora BIA Aleksandra Vulina na obilježavanje godišnjice misije “Halijard”, rečeno je Danasu u Ambasadi SAD.

“Obilježavanje misije ‘Halijard’ je godišnji događaj koji okuplja Amerikance i Srbe kako bi obilježili neverovatan čin herojstva iz doba kada su naši narodi bili saveznici u borbi za oslobađanje svijeta od fašističkog terora”, navode u Ambasadi SAD.

Kako su istakli, to je otvoreni događaj koji organizuje Fondacija Halijard, a na kojem američka ambasada svake godine ima čast da učestvuje.

“Ove godine, ambasador SAD u Beogradu Christopher Hill govorio je kako svi treba da crpimo inspiraciju iz misije ‘Halijard’ i da se zajedno suprotstavimo silama terora i agresije, koje su vratile užase rata na evropski kontinent. Tu poruku podrške miru u Evropi mogli su da čuju svi prisutni – pa i gospodin Vulin, čak i ako ga Ambasada SAD u Beogradu nije lično pozvala da prisustvuje”, rečeno je Danasu u Ambasadi SAD.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji Hit tvit istakao da je Aleksandar Vulin dobio poziv za događaj na kojem je govorio ambasador SAD.

"Dobio poziv i pojavio se. Šta da radite? Ne ide čovjek nepozvan", kazao je Vučić.

Prisustvo Vulina na događaju na kojem je učestvovao ambasador SAD u Srbiji Christopher Hill bilo je iznenađujuće imajući u vidu da je američko Ministarstvo finansija nedavno direktora BIA stavilo na listu sankcija zbog korupcije, povezanosti sa transnacionalnim organizovanim kriminalom i vezama sa Rusijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...