VIC DANA: Svake nedjelje sretala se dva popa na biciklu, katolički i pravoslavni, a onda jednog jutra – neugodno iznenađenje…

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!

  • Zabava

  • 19. Sep. 2023  

  • 0

Svake nedjelje ujutro sretala se dva popa, pravoslavni i katolički, svaki na svom biciklu, odlazeći svako u svoju crkvu...

Jedne nedjelje pravoslavni pop ide pješke...

"Što se dogodilo, kolega", upita katolički pop!?

"Neko od ovih naših bećara u selu mi je ukrao bicikl i sad ne znam šta da radim..."!?

"Ništa za to", tješi ga kolega: "Kada je meni nestao bicikl, ja sam na propovjedi pred kraj pročitao deset Božjih zapovijedi, s akcentom na ono NE KRADI, i sutra sam ga našao pred kućom. Uradi i ti tako i ne brini..."

Sljedeće nedjelje, ponovo pravoslavni pop na biciklu...

"No, kolega, očigledno je moj savjet pomogao. Kako je sve teklo“!?

"Svaka čast, kolega. U nedelju, kada sam počeo da čitam deset zapovesti, i kada sam došao do NE ČINI PRELJUBE, setio sam se gde mi je ostao bicikl“!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...