U TOKU JE VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Pretresi i hapšenja na više lokacija u BiH...

Nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine.

  • Vijesti

  • 19. Sep. 2023  

  • 1

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, od jutros vrše pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo. U saradnji s pripadnicima MUP-a Republike Srpske, pretresi se vrše i na području Rudog.

Operativno-taktička akcija „Overdose II“ provodi se pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, s ciljem dokumentovanja krivičnih djela Organizovani kriminal (čl. 250 KZ BiH) u vezi s Neovlaštenim prometom opojnim drogama (čl. 195 st. 2 KZBiH/. 

Akcija „Overdose II“ rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama, te je nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine, saopćeno je iz MUP-a KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...