IZABELA STOJAK PRONEVJERILA GOTOVO 89.000 KM: Umjesto na račun TIOIL iz Viteza pazare zadržavala za sebe

Stojak se tereti da je u periodu od 1.januara do 7.septembra 2021.godine, s pumpi, kao jedina ovlaštena, preuzimala novac od prometa, a umjesto polaganja na banku, pazare je zadržavala za sebe.

  • Hronika

  • 20. Sep. 2023  

  • 0

Općinski sud u Čapljini u cijelosti je potvrdio optužnicu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona protiv Izabele Stojak (48) iz Čapljine i to zbog osnovane sumnje da je počinila produženo krivično djelo Pronevjera u službi.

Prema optužnici, Stojak se na teret stavlja da je kao poslovođa za benzinske pumpe, jednu u Čapljini te dvije u Stocu kompanije TIOIL d.o.o. Vitez pronevjerila 88.848, 80 KM.

Stojak se tereti da je u periodu od 1.januara do 7.septembra 2021.godine, s pumpi, kao jedina ovlaštena, preuzimala novac od prometa, a umjesto polaganja na banku, pazare je zadržavala za sebe.

"Sumnjiči se da je prisvojila tuđi novac koji joj je povjeren kroz ovlaštenje i dužnost i rad kao poslovođe navedenih benzinskih pumpi u iznosu od 88.848,80 KM.

Na taj način sebi je pribavila protupravnu imovinsku korist, što predstavlja iznos novca u visini utvrđenog manjka, a koji je sukcesivno prisvajala od ukupnog prometa poslovanja. Tim radnjama je prouzročila štetu pravnoj osobi TIOIL d.o.o. Vitez u vidu nastalog manjka novca", naveli su, između ostalog, iz Tužilaštva HNK.

Također, dodali su da je Tužilaštvo HNK, u skladu sa Zakonom, optužnicom predložilo Sudu oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od optužene.

Općinski sud u Čapljini je za 26.septembar 2023. godine zakazao ročište za izjašnjenje o krivici optužene.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...