ŽAL ZA TERORISTIMA: U Republici Srpskoj Dan žalosti, zastave na institucijama spuštene na pola koplja... (FOTO)

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odali su na jučer na početku sjednice počast stradalim teroristima na Kosovu.

  • Mini market

  • 27. Sep. 2023  27. Sep. 2023

  • 6

U bh. entitetu Republika Srpska danas je Dan žalosti, povodom događaja na Kosovu i pogibije četvorice terorista koji su ubili kosovskog policajca iz zasjede. Dan žalosti - zastave na pola koplja - Foto: RTRSDan žalosti - zastave na pola koplja

Zastave na institucijama RS-a spuštene su na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas biće prilagođene Danu žalosti.

Dan žalosti u Srpskoj - zastave na pola koplja (Foto: RTRS)Dan žalosti u RS-u - zastave na pola koplja (Foto: RTRS)

Zastave su spuštene na pola koplja i na Palati Srpske.

Spuštene zastave (Foto: RTRS)Spuštene za zastave na pola koplja i kod Narodne skupštine RS-a. Zgrada Skupštine - spuštene zastave (foto: RTRS)Zgrada Skupštine - spuštene zastave (foto: RTRS)

Odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada Srpske je donijela na telefonskoj sjednici.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odali su na jučer na početku sjednice počast stradalim teroristima na Kosovu.

Podsjetimo, Vlada Srbije proglasila je 27. septembar za dan žalosti nakon sukoba grupe naoružanih Srba i policije Kosova, u kojima su u nedjelju ubijeni jedan kosovski policajac i četvorica napadača.

Jutrošnje naslovnice medija pod kontolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pogledajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...