JOŠ MALO I GOTOVO: Njemački proizvođač automobila najavio kraj za benzince i dizelaše…

U ostalim dijelovima svijeta zasada neće biti većih promjena, odnosno nema striktnih najava i ograničenja.

  • Auto

  • 29. Sep. 2023  

  • 0

Neki proizvođači žure s obećanjima kad će prestati s prodajnom modela s motrima s unutarnjim sagorijevanjem. U Europi, naravno. U ostalim dijelovima svijeta zasada neće biti većih promjena, odnosno nema striktnih najava i ograničenja.

Opel već ima 15 elektrificiranih modela u ponudi, poput malog gradskog speedstera Rocks-e.

Njemačka marka u sastavu velikog koncerna Stellantis želi nastaviti tim putem i prodavati barem jedan električni model u svakoj kategoriji već od 2024. godine.

-Od 2028. godine u Europi ćemo nuditi samo baterijske električne automobile, objašnjava šef Opela Florian Huettl u intervjuu za Bild. Već od 2025. godine Opel će predstavljati samo električna vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...