KOSOVSKI MINISTAR ZATRESAO JAVNOST: "Ubili smo više od trojice terorista..."

"Vučić je pokušao sakriti činjenicu da je Srbija umiješana u organizaciju ovog napada", rekao je Xhelal Sveçla

  • Regija

  • 01. Okt. 2023  01. Okt. 2023

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla rekao je da se danas navršava sedmica od ubistva policajca Afrima Bunjakua.

On je rekao da je teroristički napad Srbije imao za cilj aneksiju sjevera Kosova.

Prema njegovim riječima, kroz snimke koje su dali dronovi terorističke grupe koji su zaplijenjeni, dokazuje se da su pripreme za napad vršene u Srbiji.

"Danas ćemo detaljno vidjeti ne samo teroristički napad na Banjsku već i pripreme ove grupe u trenažnim centrima Srbije. Na ovoj obuci su učestvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Komande Kopnene vojske Milan Mojsilović. Vučić je pokušao sakriti činjenicu da je Srbija umiješana u organizaciju ovog napada", rekao je on.

Naglasio je da su snimak skinuli sa dronova terorističke grupe.

Prema njegovim riječima, obuka je održana u Kopoaniku, na imanju Milana Radojčića, prenosi Koha.net.

Generalni direktor kosovske policije Gazmend Hoxha rekao je da je sprovedenim istragama konstatirano da je teroristička grupa koja je 24. septembra napala kosovsku policiju u Banjskoj, već duže vrijeme trenira na teritoriji Srbije.

Hoxha je rekao da je grupa vježbala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku, koji je vlasništvo Milana Radoičića, a vježbala je i na najvećem vojnom poligonu u Srbiji na "Pasuljanskim livadama".

On je rekao da je Srbija grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu za obuku. On je rekao da su novi snimak dali dronovi grupe koji su zaplijenjeni.

"Na osnovu dostavljenih podataka, ispostavlja se da je centar terorističke grupe bio Kopaoniku, odnosno prostor koji je vlasništvo Milana Radoičića. Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje 4 dana prije napada na Banjsku“, rekao je Hoxha na konferenciji za novinare.

Ministar Sveçla je rekao da se akcija nastavlja i da će se o trenutku "kada se pronađu druga tijela oglasiti".

Prema njegovim riječima, i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su četvorica poginula.

"Obavještajne informacije govore o više, ali svakog trenutka kada imamo dokaze, mi ćemo ih objaviti", rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...