ISPLIVALI NOVI DOKAZI, MINISTAR KOSOVA TVRDI: "Oružje koje smo pronašli dokazuje da je Srbija imala cilj da izvrši aneksiju sjevera Kosova TERORISTIČKOM AGRESIJOM" (FOTO)

"Kosovo će nastaviti da nezaustavljivo i sa dodatnom energijom radi na iskorjenjivanju terorizm", poručio je Svećlja, navodi Kossev.

  • Regija

  • 14. Okt. 2023  14. Okt. 2023

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Kosovo Xhelal Sveçla izjavio je da današnja zapljena ručnih bombi, eksploziva, protivpješadijskih mina i detonatora u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ukazuje na ''širinu plana Srbije da izvrši aneksiju Sjevera terorističkom agresijom''.

"Kosovo će nastaviti da nezaustavljivo i sa dodatnom energijom radi na iskorjenjivanju terorizm", poručio je Svećlja, navodi Kossev.

Policija je saopćila da je zaplijenila 87 komada eksploziva TM 100, tri ručna raketna bacača, automatsku pušku, protivpješadijsku minu, 63 električna i 23 mehanička detonatora.

Kako je još ranije potvrđeno za KoSSev, na jednoj od lokacija, odnosno u jednom od tri solitera u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, pronađena je veća količina eksplozivnih naprava i naoružanja koje se povezuje sa slučajem Banjska.

Kosovska policija saopćila je da su pretresi izvršeni na sedam lokacija na Sjeveru Kosova, u vezi sa dešavanjima 24. septembra, četiri u sjevernom dijelu, dvije u Zvečanu i jedna u Banjskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...