VUČIĆ SA TERORISTIMA: Snimak koji će "ukopati" predsjednika Srbije, sa njim i ministar odbrane... (VIDEO)

Prema Svećljinim riječima, pripreme za napad su obavljene u središnjoj Srbiji, što se, kako je rekao, vidi s dronova zaplijenjenih od grupe.

  • Regija

  • 01. Okt. 2023  01. Okt. 2023

  • 6

Kosovski ministar unutarnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je na konferenciji za novinare da je cilj napada u Banjskoj bio aneksija sjevera Kosova. Prema njegovim riječima, u akciji je sudjelovalo 90 napadača. Kada su u pitanju optužbe da je najmanje jedan Srbin ubijen nakon što se predao, Svećlja je rekao da te snimke nemaju, piše Index.hr.

Prema Svećljinim riječima, pripreme za napad su obavljene u središnjoj Srbiji, što se, kako je rekao, vidi s dronova zaplijenjenih od grupe. Svećlja je rekao da će se na snimkama vidjeti ne samo napad u Banjskoj već i pripreme grupe u trening-centrima u Srbiji na Kopaoniku, na imanju Milana Radoičića.

"Na obuci su sudjelovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Miloš Vučević i načelnik zapovjedništva Kopnene vojske Milan Mojsilović", rekao je Svećlja.

Dodao je da je Vučić pokušao sakriti činjenicu da je Srbija umiješana u organizaciju napada.

"Vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji"

Ravnatelj kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da se grupa koja je 24. rujna napala kosovsku policiju u Banjskoj dulje pripremala u Srbiji i da je vježbala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku, koji je u vlasništvu Milana Radoičića, i na poligonu Pasuljanske livade. Dodao je da je Srbija toj grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu.

"Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji najmanje četiri dana prije napada na Banjsku", rekao je Hodža.

Na pitanje novinara postoji li, pored svih snimki koje je kosovska policija ovih dana prikazala, i ona na kojoj se vidi kako su stradali napadači, s obzirom na to da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je najmanje jedan Srbin ubijen nakon što se predao, kosovski ministar je odgovorio da tu snimku – nemaju.

"Nemamo snimke svega, borba je trajala satima i satima. Kada imate okršaj dvije grupe, bilo je više od 90 napadača u toj akciji, ne možete imati sve snimke", odgovorio je kosovski ministar.

On je precizirao da je Radoičića u manastiru Banjska snimio kosovski dron, dok je snimka koja je danas prikazana nastala na teritoriju Srbije i preuzeta s jednog od tri drona koji su zaplijenjeni od naoružane grupe. "I ove dokaze koje smo pokazali podijelili smo s našim partnerima", rekao je Svećlja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...