IZ MUP-a TK PORUČUJU: Nije utvrđen propust ili povreda dužnosti policajaca u slučaju ranjavanja nastavnika

Na Osmanovića je više hitaca ispalio maloljetni učenik (14).

  • Hronika

  • 03. Okt. 2023  

  • 0

Nastavnik Nedim Osmanović ranjen je u pucnjavi 14. juna u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” u Lukavcu. Trenutno se nalazi na banjskom liječenju, potvrdili su za N1 članovi porodice. Osmanović je ranjen u predjelu vrata. Ovaj slučaj potresao je bh. javnost, a nakon ranjavanja isplivala je informacija da je ranjeni Osmanović ranije prijavio da mu je prijetio upravo učenik koji je pucao.

Na upit N1 da li je utvrđena odgovornost i propust policijskih službenika u ovom slučaju iz MUP-a TK odgovaraju: “Uprava policije MUP TK-a, poduzela je u konkretnom predmetu sve mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajućih Tužilaca KTTK-a, a više detalja o tome šta je utvrđeno može dati isključivo KTTK-a. Uprava policije MUP TK-a je u okviru JPS MUP TK-a, u skladu sa propisanim procedurama, pokrenula i provela interni postupak u pogledu postupanja policijskih službenika PU/PS Lukavac, kojom prilikom je utvrđeno da nema elemenata povrede službene dužnosti”.

Podsjetimo, Nedim Osmanović je nastavnik engleskog jezika i zamjenik direktora u pomenutoj školi. Na Osmanovića je više hitaca ispalio maloljetni učenik (14). Maloljetnik je zbog lošeg vladanja izbačen iz škole, te je odlučio da svoje nezadovoljstvo odlukom nastavnog vijeća riješi pucajući u nastavnika kojeg je teško ranio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...