SVEČANO OTVARANJE NA PROLJEĆE: Mjesto na kojem je nastala kultna “Audicija” nakon 40 godina dobija novo ruho

“To je prostor na kojem smo mi naučili da igramo i ako smo danas imalo dobri smo zahvaljujući tome što smo igrali 30-ak predstava mjesečno na ovoj sceni, kao studenti i kao mladi glumci. ”, rekao je Admir Glamočak.

  • Kultura

  • 05. Okt. 2023  

  • 0

Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo najavila je projekat rekonstrukcije Otvorene scene Obala, na kojoj je nastala kultna predstava "Audicija". Iz budžete Općine Centar biće izdvojeno više od 65 hiljada KM za tu namjenu. Završetak radova, i svečano otvaranje očekuje se na proljeće naredne godine, izvještava N1.

“To je prostor na kojem smo mi naučili da igramo i ako smo danas imalo dobri smo zahvaljujući tome što smo igrali 30-ak predstava mjesečno na ovoj sceni, kao studenti i kao mladi glumci. To naši studenti danas ne mogu, ali se nadam sa ovom intervencijom da će rad Otvorene scene Obala se vratiti na nivo koji je bio sredinom ‘80-ih godina”, rekao je glumac i profesor Admir Glamočak.

A tih godina, upravo na Otvorenoj sceni Obala je nastala kultna predstva “Audicija” koja je proslavila grupu mladih sarajevskih glumaca. I od tada, nije se ulagalo u ovaj kultni prostor.

“Jeste dug period od 40 godina da se ništa ne uloži. Ipak je ovo kuća, a kuću treba održavati i hvala načelniku Općine Centar što nas je podržao, ja mislim da će biti fenomenalno”, rekao je Senad Bašić, profesor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...