NETANYAHU NAKON NAPADA HAMASA: "Građani Izraela, mi smo u ratu"

Nakon nekoliko sati raketnih udara s područja Gaze, Netanyahu se oglasio i izjavio ono što su svi već i znali.

  • Svijet

  • 07. Okt. 2023  

  • 1

Nakon što su pripadnici Hamasa i drugih palestinskih organizacija izvršili upad u južne dijelove Izraela, raketirali niz područja te ubili nekoliko civila, premijer Izraela Benjamin Netanyahu je izjavio kako je Izrael u ratu.

Nakon nekoliko sati raketnih udara s područja Gaze, Netanyahu se oglasio i izjavio ono što su svi već i znali.

"Građani Izraela, mi smo u ratu. Mi ćemo pobijediti", rekao je Netanyahu. Neprijatelj će platiti cijenu kao nikada do sada", poručio je Netanyahu.

Izraelska vojska je još jutros, početkom napada, proglasila ratno stanje, a država je vjerovatno nakon sjednice i zvanično potvrditi Netanyahuovu odluku koja će najvjerovatnije značiti i višednevni sukob, naročito na području Gaze.

Povodom cijele situacije oglasio se i šef izraelske policije Kobi Shabtai koji je rekao kako je Izrael u stanju rata.

 

"Nalazimo se pod masovnim napadom iz Gaze. Trenutno postoji 21 aktivan sukob na jugu Izraela. Cijeli jug države je zatvoren", rekao je Shabtai.

Ratno stanje komentirao je i ministar odbrane Yoav Gallant koji je rekao kako je Hamas napravio veliku grešku sa ovim napadom.

"Hamas je napravio veliku grešku ovog jutra kada je pokrenuo rat protiv Izraela. Izraelske odbrambene snage nastavljaju s borbama protiv neprijatelja. Izrael će dobiti ovaj rat", zaključio je Gallant.

Izraelske odbrambene snage su prije nekoliko sati pokrenule zračne napade na području Gaze, a saopćeno je kako će operacija nositi ime "Željezni mač".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...