NENAD NEŠIĆ BRANI DODIKOVE STAVOVE O DRŽAVNOJ IMOVINI: "Bećirović želi biti mutant Harisa Silajdžića i Bakira Izetbegovića"

Ovako je Nešić prokomentarisao izjavu Bećirovića, koji je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika optužio da “laže svoj narod o državnoj imovini”.

  • Politika

  • 07. Okt. 2023  07. Okt. 2023

  • 4

"Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posljednji na svijetu može nekome držati lekcije o laganju naroda. Upravo on je taj koji je slagao svoj narod kada je u proceduru Predsjedništva BiH uputio Zakon o državnoj imovini, iako jako dobro zna da to nije pitanje iz nadležnosti Predsjedništva Bosne i Hercegovine", rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Laže svoj narod nudeći ‘rješenja’ koja nisu u njegovoj nadležnosti i za koja zna da neće biti usvojena. Bećirović treba prestati lagati svoj narod i konačno im reći istinu, da sve što predlaže, predlaže da bi se igrao svojim biračima”, istakao je Nešić.

Ovako je Nešić prokomentarisao izjavu Bećirovića, koji je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika optužio da “laže svoj narod o državnoj imovini”.

Milorad Dodik po pitanju državne imovine samo artikuliše stavove 99 posto stanovnika RS. Denis bi trebalo da zna da to nije privatni stav Dodika, nego stav naroda koji je stvorio RS. Јedine laži su one koje čak i u ovoj izjavi plasira Bećirović”, ističe Nešić.

Nešić dodaje da Bećirović ne govori istinu.

Kada tvrdi da RS traži nešto što ne postoji nigdje na svjetu, Bećirović ne govori istinu. Neka pogleda kako je vlasništvo nad javnim dobrima i državna imovina regulisani u u SAD. Kada pod Sporazum o sukcesiji SFRЈ podvodi svu državnu imovinu i javna dobra, opet laže. Kada tvrdi da je dejtonska nadležnost BiH uređenje državne imovine, bilo bi dobro da se pozove na konkretan član Ustava BiH. Naravno, ne može, jer opet ne govori istinu”, naglašava on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...